20100307

im back..

salam sejahtera semua. apa khabar? lama sangat dah tak update blog ni.sipi lagi nak bersawang dek spider.tak senonoh je perangai spider, pantang ada chance, laju je nak buat tapak rumah dia.ciss!!

erm, selama beberapa abad aku menghilang ni, aku sebenarnya bercuti. indah kan kalo dengar nama bercuti? yeaaa... bercuti di rumah sempena semester break la.selama sebulan tu lah aku duk umah aje. then aku ade jugak pegi cari keje.part time kat Dataran Pahlawan.sapa org melaka, should be familiar with this place. aku keje kedai hadiah yang bernama SnJ gift. ase ase ade yang familiar ngn kedai nih.ade jugak kat times square sane.silalah membeli di kedai itewww.. ;p

seronok bekerja, dan ada jugak x seronok.aku keje almost everyday.tp masa tak tentu.kadang2 full 12 hours, kadang kadang tak.depends pada schedule yg bos dah bikin. kat sini, aku nk amek kesempatan wish tengs to my friends a.k.a manager kedai tu la.

"kepada suzzane, terrance, kiwie and fenn, thanks to all of u guys for giving me some space there to work. sangat sangat menghargai korang sebab korang best.suzanne paling best among others sebab dia sporting, funny and relax. terrance plak best sebab dia selalu risaukan aku. ayat femes dia : 'hidayah, im gonna out for a while..are u ok?gambatte!' hahaha..kiwie lak, org yg bertanggung jawab mentrainning aku untuk mahir dlm selok belok kedai. cane nk cr stok, ape nak buat kalo buyers nak itu ini..what we should say, and what shouldnt. dan fenn adalah part timer mcm aku, tp dia weekends aje.dia banyak ajar aku bende positif. dan dia ajar aku beberapa patah perkataan cina:
  • cheke tse pong fan.
tu je yang aku ingt. ;p haha. so, thanks la to u all.semoga kedai SNJ akan sentiasa success.jia you and gambatte!!"

dan pada waktu cuti aku tu, akak aku selamat melahirkan sorang princess hati beliau di hospital kuala pilah.tarikh tu aku x ingt plak.hehe.baby dia berat 2.25 kg aje.kecik kan?tapi good girl.nama dia nur alia balqis.skarang dah sebulan dah asenye umo dia.kepada akak, org doakan akak selamat dalam tempuh berpantang. jaga diri dan jgn chengelat nak makan jamu2 yang brader ayen dah blikan.mahal tu.semoga kalian berdua terus bahagia dengan adanya alia. jgn takut nak beranak lagi.anak ramai tu kan bagus..hehehe. dan kepada alia, acik doakan alia akan membersar dengan sempurna, sihat dan comel selalu.jangan nakal nakal dan dengar ckp mak abah.acik syg alia.muah~

aku rasa, stakat ni aje la bende yang aku nk cerita. bukan apa, aku tak nak pulak org kata aku buat rumusan sepanjang kehilangan aku tu.hehe.walaupon org kata ' apedehal, ni kan blog aku' tp aku tak de la nak melebar panjang membebel.tah ade readers ke tak.huhu.gua bukan blogger yg femes.

2 orang nak drop feedback:

yasmin.:YasmiN:.yasmin said...

wahhh.menarek gak kisah cuti2 ko C;

durianjawa said...

min; haha.menarik la sgt.biase je.