20100529

shhhh....

shhhh....diam untuk seketika.tolonglah.
*
*
*
*
*
kepada yang muslim dan muslimah, sila hadiahkan Al-fatihah untuk anak buah wiwie yang baru tadi meninggal dalam kandungan.kandungan sudah berusia 5 bulan.marilah sama sama membacakan doa semoga perjalanan rohnya aman disana. kepada yang nak sampaikan ucapan, bolehlah ke facebook kakak wie, Raihanah Ramlee.sama sama kita beri kekuatan untuknya dan suami.juga seluruh ahli keluarga beliau.Al-fatihah.....




p/s: rafif pon kene kuat ye,dik.jgn nakal nakal, mama xsihat tu. :)

20100528

We Got Married-> kegilaanku

i missed those loudly laugh from 'buin'
i missed those silly statements from 'shillang'
i missed when they slowly get interest to each other.
i missed when they asked to burst out their feeling inside.
i missed when they said 'sarangaheyo' to each other.
i missed when buin sew clothes and curtain for their house.
i missed when shillang cut those pictures of food and pasted it on their dining table.
i missed when they fight-for-5 minutes
i missed when shillang get jealous to his buin.
i missed when they do the missions together.
i missed when they did their 'aegyo' to each other.
i missed when buin cooked for shillang and patiently wait for him safely back from work.
i missed when shillang plays buin a song titled 'bogoshipda' with piano
and i missed them for everytime even im watching one of them only.



shillang: "hwang buin, saranghae...." *lawak time ni*

video

buin : "eeum..eeum..euum......" *lawak jugak*

video

and i think i should watch these show again and again cause it hard to believe that they only a make-believe couple. they didnt get together in real life. Hwang Bo and Hyunjoong. they are knew as SSANGCU COUPLE. its really enjoy watching these series of We Got Married - Hwang bo ang Hyunjoong couple.trust me, they showed u that ages are just a number. nothings can stop them from being a sweet 'husband and wife'. :)

duniaku yang penuh dengan pancaroba.

nauzubillah.istighfar banyak banyak.ingatlah, dunia makin senak.dunia makin serabai dan menjijikkan.




ape perasaan anda lepas baca berita ini?



saya rasa sangat emosi.kenapa perlu ada perkhidmatan macam ni?saya mendoakan agar saudara2 islam disana akan kukuh imannya bila berdepan dengan keperitan hidup sebagai seorang muslim.janganlah hendaknya ada yang terpengaruh dengan propaganda anti-Islam ini.amin ya Rabbal alamin.


notakaki; kalaulah perkhidmatan ni ada kat malaysia, apelah jadi nasib org islam kat sini?terpengaruh kah mereka?

keluh kesah si esah PART 1

haihhh.


oke, kite bermula dengan keluhan.phewwww~. aku rasa semacam je minggu ni.tapi syukur, semangat aku nak buat kerja tu ada je 24hours.cuma antara tangan dan minda aku je nak buat ke tak.besok ada assignment nak dihantar.hari ni aku nak pulun semua.tamak?yes, itu aku.lepas tu da tak dapat nak siapkan, sendiri menangis teresak esak sambil peluk bantal.hahaha.*gua la tu ;p* kadang kadang aku rasa senak kat dada, bukan sebab apa, sebab memikirkan presentation yang tarikhnya tak tetap pon lagi. isp aku baru sampai chapter 3. -_-''


assignment GE, ape la kisahnye dia dalam beg aku tu. kira kira tak setel lagi.teori, sikit je lagi la.ade jugak feel nak kasi dia pass saje.malas la nak perah perah otak untuk dptkan M ngn D.hurmm..aku memang kurang faham subjek ni. macam mane nak pegi lane geotech macam ni?takde maknenye la tu...hah, ni ASAD ni macam mane plak cerita?naseb baik madam kasi example untuk dirujuk.just ubah ubah no dia je based on questions. boleh dah buat nti time cuti.huhu.ah, dilema melanda.wanna go home or not.grrrr..

WWE?wow...sikit je lagi.goreng task 5, then sodaqallahulazim lah dia.cuma nak make sure kt madam, yang mane kene add on lebih untuk cover assignment lepas. pastu dah leh yippieeeee dah.isp 100% aku nak tumpukan.kasi siap sebelum presentation dan boleh prepare presentation elok elok.nervous ni nak kene present.risau kene soalan saikologi dengan diorang, si panel panel profesional.kene make sure segala benda aku buat akan mengurangkan jumlah soalan dorang nanti.bia la diorang tanya soalan bodo bodo je.hehehe.mampukah? i dont have the answer right now.


wanna have my breakfast together with lunch.uhm?i just have a mug of nestum, dear. after that, i'll start my engine and speed up to complete my works.


layout baru pon kene bising bising update ke?cehhhh~

selamat pagi pagi buta untuk readers yang baca update blog durianjawa ni dalam keadaan panas panas lagi dari masa diupdate.sesungguhnya owner durianjawa sedang berjaga malam tanpa buat sebarang kerja.phuuuu~


just update sebab nak bagitau yang durianjawa dah bertukar wajah.berkonsepkan grey dan oren.kini, owner durianjawa rasa lebih konfiden dan lebih matang bila melihat blog beliau.syabas syabas. yea, reader semua...jmpa lagi nanti.daaa~

20100516

persoalan campur penyesalan bersamaan lantak!

saya dapat offer dip bisnes (saya tak suka bisnes.sbb ayah sy xde Sdn.Bhd)
saya jg dpt offer dip IT (saya buta IT masa tu. dan ayah tak kasi sbb da banyak penganggur)
saya dapat offer kolej swasta dari berbagai jenama. (which banyak pki duit.)
saya dapat tawaran nurse. (nurse under gomen.saya tak pegi pon interview dan buat med check up.)


saya tak mohon matrix.(sbb sy tak pandai nak belajar secara hardcore dan hard die)
saya tak dapat UPU. (sebab saya tak layak dan x pandai nau.dan saya hanya lulus 4a saja.kimia jahanam)
saya tak mohon maktab.(sebab saya fikir sy bukan calon guru yg baik.saya garang dan suka mencarut)

tapi saya masuk legenda.
saya PILIH kos untuk jadi seorang jurutera, tanpa sikit pon fkir dalam dalam dan mengkaji siapakah yang layak jadi engineer.


kini,
saya dah sem akhir.sebulan lagi akan say bye bye pada kolej dan pihak school of engineering.
say bye bye pada para lects yg selalu bantu aku.aja aku.tolong aku suppliment yang fail.
soalan aku skang..aku boleh jadi engineer yg berguna ke nanti?kalo x jadi engineer pon, assistan engineer yang boleh diharapkan?


ibu aku ckp dia nk aku jadi cikgu atau NURSE.
ayah aku suh masuk UNIVERSITI.
nenek aku suruh jadi NURSE.
dan mak sedara pak sedara sume voted NURSE.


aku ingkar dan masuk legenda.
ia bukan universiti.hanya kolej.
xjadi nurse pon.

sebab ni ke aku x menyerlah dalam pelajaran?sebab kurang keberkatan dari orang tua?aku sekarang semakin goyah.pegangan hidup aku hanya aku jalani kehidupan macam biasa.drop pendapat sikit. kasi hati aku tenang.

award sempena piala thomas dan uber


ehem ehem..cubaan suara cubaan suara..aaa..aaa...aaaaa.aaaaaaaa.....aaaaaaaaaa!!!!!!!!






pang!!*




memekak sangat.ingat sedap nau ke suara ko nak aa aa tu?sekali lagi kau buat, siap ko.dapat ko aku kerjakan.orang nak amek feel masuk jamban pon tersangkut.huh!


oke oke.sidang hadirin pembaca blog sampah saya ini, saya telah diamanahkan oleh tunang orang ini untuk terima anugrah.oh, cerita pasal anugrah, ade la pernah saya merangkul *saya eh?bapak ah!* beberapa keping plat atau piala-bukan-pusingan masa dolu dolu.antaranya:

  1. gigi terbersih ->tadika dungun
  2. kasut dan baju terbersih ->sekolah agama paya dalam *2kali beb* heeee XD
  3. kedudukan terbaik dalam kelas -> masa skolah rendah dan menengah.tak banyak pon.
  4. pelajar bahasa melayu pemahaman dan penulisan terbaik -> dari darjah 5 bawak ke sekolah menengah.alhamdulillah.
  5. ajk tergarang -> budak2 junior kasi.piala dia adalah bunga raya tanam blakang makmal sains.xkewl langsung.
jadi, sempena award kali ni, saya sangat sangat berbesar hati menerimanya. ada ucapan?kene ke?alamak...cane neh, skrip tak prepare.sy xjangka pulak boleh menang maghrib ni.ehem ehem..bismillah..

"segala puji pujian daku berikan kepada Kekasihku yang abadi dijiwa.kerana-Nya aku meraih apa yang aku raih pada malam penuh barokah ini.sembah salam kasih dan sayang buat keluarga dan sanak saudara. juga tiada ku lupa kepada insan yang telah banyak mengajar aku apa ertinya kehidupan berdua.kasih setulus mumtaz aku hulurkan buatmu raja dihati...sekian."

ouh?soalan?alahaii..sy tak biasa la kene interview ni.sape?Micheal?halahaiii..ape la dia nak 'terjah' ni?naseb baik bukan 'abg ketak ketak'. sy cuba la ye jawab.sy cuba....eh, tak boleh la..sy tak boleh jawab.

panggg!!* blom tnye lagi la sengal.*

ouh, ea?haha.nebes..nebes..ok ok, i redi.

Ape yang bermain di fikiran korang sekarang
ehemm..besau nau le font ni.dan sy nak 'shishi'.hihihi..nebes..nebes..

2. Apakah nama samaran u allz
ramainye.u allz? i all je sini.hikhik..klaka la u ni micheal.atas stage org panggil i Cark Chot. bunyi mcm kak cot kan?ehehe. kt uma family panggil 'AH LONG' baik punyee..kawan kawan panggil chort.dalam ni panggil i DURIANJAWA.kelas kan?


3.Berikan 3 orang yang u allz sayang.
3 je?alahai..peminat2 i macam mane?ramai tau..1st, ibuayahabahemak...2nd, adikbadilakipompuan..3rd,encik cinta dan kawankawan.hehe..

4. Panggilan untuk si dia.
kambeng?ouh tidakk..u ni, suka tau micheal..i panggil dia 'hencek awak'.opsss...ekceli, rahsia la..ni hal dalam kain.opss..hal peribadi.hehe.sori ye.

5. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa.
ermm..proton exora sebijik.apartment ade kolam renang tingkat 30. dan sebijik blekberi.

6. Blog mana yang korang suke visit.
random sume ni.rahsia rahsia.i takleh bgtau.nanti ade org touching.maaf ye.tp, i suka blog hencik awak.
7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger korang

hah, ape lagu tunggu senah, bedah, salim, ali, robert, dan muthu?eh, xpasan pulak geetha ade..buat la bnde ni.award ni.award.aa..duit menang mintak kat tunang orang tu.

20100511

love light

aku tak pernah buh lirik lagu dalam entri blog aku.tapi, julung julung kalinya aku akan letak lirik lagu kegemaran aku sejak beberapa jam lepas, love light yang dinyanyikan oleh brader brader kacak bergaya, CNBLUE.silakan mengikuti lirik dan traslationnya sekali.ouh, lagu background blog aku juga lagu ini.

roman

geuh del bo myun ul gool ee bbal geh jigo
geuh del bo myun ga seum ee doogeun doogeun
ah ee chuh lum soo joob geh mal hago
geuh del bo myun gwen siri oo seum ee na
babo chuh rum ja ggoo man geuh leh
ama neh geh sarang ee on gut gatah

geuh deh neun neh ma eum sok eh president
neh ga seum eh byul soo noh ji
i’m genie for you girl
neh soom eul mut geh haji
geuh deh ga won ha neun gun da
nuh reul sarang ha ni gga
neh sarang eh ee yoo neun ub jan ah you know

geuh deh neun darling
bam ha neuk byul bit boda ah reum da wuh yo
neh mam sok gip peun got eh suh ban jjak guh li neun
naman eh sarang beet

geuh del reul sarang heyo darling
uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo
meh il bam bara bogo
bara bwado ah reum dawuh yo
geuh den nah eh sarang beet

geuh del leul bo myun goo reum eul na neun gi boon
yoo chi heh do ja ggoo man geuh leh ama neh geh sarang ee on gun ga bwah

geuh deh neun darling
bam ha neuk byul bit boda ah reum da wuh yo
neh mam sok gip peun got eh suh ban jjak guh li neun
naman eh sarang beet

geuh del reul sarang heyo darling
uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo
meh il bam bara bogo
bara bwado ah reum dawuh yo
geuh den nah eh sarang beet

geuh deh neun lovely
juh ha neul het sal boda noon ee boo shuh yo
neh mam sok uh doon got gga ji bal geh bee choo neun
naman eh sarang beet

geuh del leul sarang heyo lovely
doo noon eul gam ah bwado geuh deh bo yuh yo
ee luh geh bara bora go
bara bwado noon ee boo shuh yo
geuh den nah eh sarang beet.

translation

when i look at you my face gets red
when i see you my heart goes thump thump
i talk with shyness like a kid
when i look at you i just smile out of nowhere
like a fool I keep doing that
I think love came to me

You’re the president of my heart
You’re my chests’ star embroider
I’m Genie for you girl
You make me stop breathing
whatever you want
because i love you
There’s no reason for my love you know

you’re a darling
you’re more beautiful than the stars above in the night sky
the shining thing deep inside my heart
my own love light

i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you’re beautiful even when i look at you
you’re my love light

when i see you i feel like im up on the clouds
it may be immature but i keep doing this
i tihnk love came to me

you’re a darling
you’re more beautiful than the stars above in the night sky
the shining thing deep inside my heart
my very own love light

i love you darling
give me light next to me whenever
every night i look at you
and you’re beautiful even when i look at you
you’re my love light

you’re lovely
you’re mroe blinding than the sunlight up in that sky
you shine the dark places inside my heart
my own love light

i love you lovely
even if i close my eyes i see you
looking at you like this
you’re still blinding even when i see you
you’re my love light

dengan gaya Jason Mraz diorang nyanyi lagu ni.time aku dengar pagi pagi tadi, aku dah rasa aura lagu ni sebab aku rasa ade mood untuk buat assignment.total out punya semangat ni.thanks CNBLUE, korang dah memangkin semangat aku.geude neoye sarang bit, oppa.


p/s: hencek cinta, sila faham lagu ni.saya tujukan khassssssss untuk anda.saranghae :)